Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

Hindistan cevizi suyunun faydaları merak ediliyor. Popüler içeceklerden biri olan Hindistan cevizi suyu, yüksek tansiyonu kontrol altında tutma ve bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etme gibi önemli faydalar yaratır. Çünkü potasyum ve kalsiyum bakımından inanılmaz zengindir.

Hindistan cevizi suyu, vücudu nemlendirir ve ter yolu ile kaybedilen mineralleri yeniler. Bu da özellikle fiziksel aktivite sırasında çok önemlidir. Doğal bir içecek olduğu için bebekler dahil her yaştan insan için tavsiye edilir. Hindistan cevizi suyunun faydaları hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

Sevilen içeceklerden biri olan Hindistan cevizi suyu, çok az kaloriye sahiptir. Yağ barındırmaz ve iyi bir diüretiktir. Bu nedenle vücuttaki ödemin atılmasına olanak tanır. Ayrıca kalp krizi ve bazı kanser türü gibi hastalıkları engeller ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindistan cevizi suyunun faydaları şunları kapsar:

Vücudu Nemlendirir

Potasyum ve magnezyum gibi mineral tuzlar yönünden zengin olduğundan, vücuttaki minerallerin yenilenmesine izin verir. Düşük kalorili olduğu için ve karın şişkinliğine yol açmadığından, fiziksel aktivite esnasında en doğru seçeneklerden biridir. İshal gibi susuz kalma olasılığının meydana geldiği sağlık problemlerinde de kullanılabilir.

Alkolün Etkisini Yok Eder

Hindistan cevizi suyu tüketmek, alkolün etkisini minimize eder ve ayılmaya yardımcıdır. Çünkü doğal olarak kan şekerini artırmaya, mide bulantısı ve rahatsızlık belirtilerini yok etmeye destek olur.

Böbrek Fonksiyonunu İyileştirir

Hindistan cevizi suyunun faydaları arasında bir diğeri de böbrek fonksiyonunu iyileştirmesidir. Doğal bir sıvı olduğundan ve antioksidanlar içerdiğinden ötürü, böbreklerin çalışmasını uyarır. Bu da idrar üretimini teşvik eder. Ne kadar çok idrar üretilir ise böbrek taşı oluşma riski o kadar azalır. Dolayısıyla Hindistan cevizi suyu tüketimi, böbrek taşı oluşumunun da önüne geçer.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

200 ml Hindistan cevizi suyunun ortalama 44 kalorisi bulunmaktadır. Bu suyun karbonhidrat oranı düşüktür ve yağ barındırmamaktadır. Bundan dolayı şişmanlatıcı bir etkisi yoktur. Ek olarak, idrar söktürücü özelliği vardır ve vücuttaki fazla sıvının atılmasını kolaylaştırır. Bu da onu kilo verme sürecinde ideal bir içecek haline getirir.

Cildi Temizler

Şüphesiz ki cildi temizlemesi de Hindistan cevizi suyunun faydaları arasında bulunur. Cildi nemlendiren bu doğal su, aynı zamanda mantar gibi durumlarla savaşır. Bu yüzden de akne ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Yapısında bulunan laurik asit nedeni ile cildin çok daha parlak ve temiz görünmesine izin verir. Cilde direkt olarak uygulanabilmektedir.

Mideye İyi Gelir

Hindistan cevizi suyunda yer alan magnezyum ve potasyum bileşeni, sindirim sağlığı üzerinde harikalar yaratır. Mide ekşimesi, mide yanması ve reflü gibi durumlarda etkili bir içecektir.

Hamile kişiler ve kemoterapi görenlerin mide sorunlarına kesin çözüm sunar. Çünkü mide bulantısı gibi sorunları da ortadan kaldırmaktadır. Hindistan cevizi suyu, yemek borusunu iyi bir şekilde temizler ve nemlenmesini sağlar. Bu da mide asidinin yol açabileceği tahriş durumunu minimize eder.

Yüksek Tansiyonu Kontrol Altında Tutar

Hindistan cevizi suyu, yoğun miktarda potasyum içerir. Bu sebeple damarların gevşemesini mümkün kılar ve idrarla sodyumun atılmasına yardımcı olur. Bundan ötürü kalp krizi gibi hastalıkların riskini azaltır ve yüksek tansiyonun tedavisine destek olmaktadır.

Kolesterolü Düşürür

Hindistan cevizi suyunun faydaları listesinde kolesterolü düşürmesi de var. Düzenli tüketimi, kolesterol seviyelerinin dengelenmesini sağlamaktadır. Yapısındaki antioksidanlar, arterlerde yer alan yağlı plakları azaltır.

Krampları Hafifletir

Hindistan cevizi suyu içmek, kas sağlığını da optimal manada desteklemektedir. Özellikle de spor sonrası kas ağrılarının yok edilmesine yardımcıdır. Nedeni ise yapısında bol miktarda bulunan kalsiyum ve magnezyum bileşenlerdir.