Neden Vejetaryen Olmalıyız?

Neden Vejetaryen Olmalıyız?

Neden vejetaryen olmalıyız sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. Vejetaryen olmak için nedenler oldukça fazla. En önemlisi de vejetaryen beslenme düzeni son derece sağlıklı. Vejetaryen olmak için sebepler nelerdir sıralayalım.

Neden Vejetaryen Olmalıyız? Sebepleri Neler?

Neden Vejetaryen Olmalıyız

Dünyanın her konuda değiştiğine şüphe yok. Bu yüzden beslenme tercihleri de değişikliğe uğramaktadır. Çoğu insanın ilgisini çeken beslenme çeşitlerinden biri de vejetaryenlik. Bu doğrultuda neden vejetaryen olmalıyız sorusu gündeme gelmektedir. Cevaplar şu şekilde açıklanmaktadır:

1. Hastalıkların Ortaya Çıkma İhtimalini Düşürür

Ailenizde diyabet veya kalp hastalığı öyküsü var ise sizin de bu rahatsızlıklara yakalanma olasılığınız bulunmaktadır. Vejetaryen beslenme düzenine geçerek kolesterolü düşürebilir, kalp sağlığınızı teşvik edebilir, kan basıncı ve hipertansiyon gelişme riskini indirebilir ve tip 2 diyabete karşı korunabilirsiniz.

2. Kansere Yakalanma Riskini Azaltır

Neden vejetaryen olmalıyız sorusunun bir diğer cevabı da kansere karşı koruyor olması. Bu korkunç rahatsızlığın ortaya çıkmasını teşvik eden durumlardan bazıları beslenme, güneşe maruz kalma, obezite ve egzersiz eksikliğidir. Yapılan araştırmalara göre bitki bazlı beslenme, kansere yakalanma riskini azaltmaktadır.

3. Kilo Verdirir

Vejetaryen olmak zayıflatır mı diye de merak edilmektedir. Vejetaryenlik kilo vermenizi kolaylaştırabilir. Vücudunuzun gereksinim duyduğu bütün besin bileşenlerini vejetaryen beslenerek alabilirsiniz. Böylece ideal kilonuza ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

4. Daha Uzun ve Daha İyi Yaşama

Vejetaryen olmak, size doğal besinler sunmaktadır. Bu da bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı daha uzun ve kaliteli bir yaşam söz konusu olabilmektedir. Egzersiz yapmak, sigara tüketmemek, mümkün olduğunca az alkol almak da bu sürece katkıda bulunacaktır.

5. Çevreye Saygı

Et tüketimi yalnızca insan sağlığını değil çevreyi de etkilemektedir. Aşırı su tüketimi, toprağın kirletilmesi, sera gazları, ormansızlaşma gibi faktörler çevreye zarar vermektedir. Vejetaryen beslenmeye geçiş ile çevre sağlığı da destekleyeceksiniz.

6. Hayvanlara Saygı

Neden vejetaryen olmalıyız sorusunun bir başka önemli cevabı ise elbette hayvanlara saygı. Bir hayvanın özgür olmak ve yaşamıyla uygun gördüğü şeyi yapmak için doğduğunu unutmamalısınız. Çiftliklerde hayvanlara yapılan muamelelerle alakalı internette birçok video ve görsel var. Hayvansal gıda tüketmeyerek, hayvanlara saygınızı sunabilirsiniz.